Το ταχύτερο Peugeot στην ιστορία είναι γεγονός!
22/12/2015
Νέο Peugeot 208 με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας!
12/01/2016

Την 33η πρωτιά του σε ειδική διαδρομή στο Ράλι Ντακάρ πανηγύρισε ο Stephane Peterhansel, σε μία ακόμα ημέρα όπου η Peugeot είχε το πάνω χέρι. Και εμφατικά μάλιστα αφού στην τέταρτη ειδική διαδρομή, τα 2008DKR16 έκαναν κατάληψη στις πρώτες τρεις θέσεις!

Ο Γάλλος ακολούθησε εντυπωσιακό ρυθμό και ήταν κατά 11 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Carlos Sainz και 27 του Sebastien Loeb! Με αυτή την επίδοση ανέβηκε και στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, αν και ακόμα είναι σχεδόν πέντε λεπτά πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο Αλσατό.

«Ήταν μία καλή ειδική για μένα, δεν έκανα λάθη και είχα εξ αρχής καλό ρυθμό. Όμως ακόμα δεν έχουμε λόγο να είμαστε υπερήφανοι – ήταν μόλις η τρίτη ημέρα πραγματικής δράσης. Όμως η σκληρή δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία του αγώνα, αποδίδει καρπούς. Οι κινητήρες μας αποδίδουν πολύ καλύτερα σε μεγάλο υψόμετρο φέτος», είπε ο Peterhansel που κυνηγάει τη 12 νίκη του στο Ντακάρ.

Μάλιστα η Peugeot θα έκανε το… απόλυτο, αν ο Nasser Al-Attiyah με το X-Raid Mini δεν ολοκλήρωνε τη διαδρομή των 429 χιλιομέτρων μπροστά από τον Cyril Despres. Όσο για τον οδηγό από το Κατάρ, πέρασε στην τρίτη θέση της γενικής.

Dakar16-stage4-loeb-al-attiyah-check640

«Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να επιτεθώ, όμως είναι αδύνατο να ακολουθήσεις το ρυθμό των Peugeot. Προσπάθησα αλλά δεν μπορούσα να ακολουθήσω, αυτό το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο», παραδέχθηκε ο Al Attiyah.

Ο μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Giniel De Villiers (Toyota) που έπεσε από τη δεύτερη, στην έκτη θέση της γενικής χάνοντας οκτώ λεπτά έναντι των πρώτων ενώ ο Mikko Hirvonen (Mini) έχασε περισσότερα από δέκα και είναι πλέον έβδομος.

Dakar16-stage4-al-attiyah-a640